6.11.2018

Mielenkiintoinen ilta Valmentaja-elokuvan parissaKini Laine haastatteli Valmentaja elokuvan puvustaja Riia Lampista, ohjaaja Tuukka Temosta ja näyttelijä-tuottaja Olga Temosta.
Kuva: Elina Winne 


Kouvolan pääkirjastoon saapui kiinnostuneita kuuntelemaan Kini Laineen haastattelua Valmentaja-elokuvaan liittyen. Hän haastatteli ohjaaja Tuukka Temosta ja tuottaja-näyttelijä Olga Temosta sekä puvustaja Riia Lampista. 

Osa yleisöstä oli nähnyt leffan ja osa vasta menossa katsomaan sitä. Mielenkiintoisen illasta teki sekin, että leffa on suurimmaksi osaksi kuvattu Kouvolassa. Itse tykkäsin siitä todella paljon, ja se tuo hyvin kaupunkiamme esiin.

Elokuvaa kuvattiin muun muassa: Tornionmäessä, Naukion koululla, Kouvolan kaupungintalolla, Kouvola-talolla, Kouvolan pääkirjastossa, Kouvolan Teatterissa, Ässäparkissa, Xamkin studiossa, Kuusankosken vanhalla kaupungintalolla, Puhjonrannan kurssikeskuksessa, Hotelli Sommelossa, Kuusankoskitalolla ja Kuusankosken kalliosuojassa.

Valmentajassa on näyttelijöinä sekä avustajina useita paikallisia kasvoja julkkis-näyttelijöiden lisäksi. Suosittelen katsomaan leffan olet sitten Jari Sarasvuosta mitä mieltä tahansa. Oli mielenkiintoista kuulla kuinka elokuva on valmistunut.

Alla kysymykseni Tuukalle, Olgalle ja Riialle sekä heidän vastauksensa.

Tuukka Temonen:

1. Mistä sait idean ohjata elokuvan Jari Sarasvuosta ?

- Virallisempi vastaus on, että halusin käsitellä liike-elämää elokuvan keinoin. Sarasvuon tarina on kiehtova ja mielenkiintoinen.


2. Millä tavalla Sarasvuo osallistui elokuvan tekemiseen ?

- Jari ei juurikaan osallistunut elokuvan tekemiseen, mutta hän antoi meille myöntymyksen, että siitä vaan.

Olga Temonen:

1. Miltä tuntui työskennellä oman puolison kanssa ?

- No se on välillä ihan järjettömän kivaa ja välillä ihan todella ärsyttävää. Osittain senkin takia, että hän tuntee minut niin hyvin ja minä hänet. Ei minun tarvitse kuin katsoa, tiedän heti joku on tässä pielessä. Se on toisaalta helpottava asia, mutta välillä ärsyttävä, koska olen aina vähän muita edellä siinä että miten menee. Yhdessä olemme kokonaisuuden kannalta aika hyvä tiimi. Tuukka on taiteilija ja minä olen sordiino joka vähän pehmentää ja siivoaa niitä suurimpia takkuja sieltä.


2. Muuttuiko mielikuvasi Sarasvuosta kuvauksien aikana ?

- Ehdottomasti muuttui. Tuukka sanoi, että tehdään tämä elokuva. Sanoin ettei missään nimessä tehdä. Sinä aikana kun tämä elokuva on tehty niin minulle on muodostunut ihan erilainen kuva Sarasvuosta. Ja tästä elokuvasta tuli varmaan sata kertaa parempi kuin mitä ajattelin. En olisi uskonut, että näinkin kuivasta aiheesta voisi tehdä elokuvan. Mielestäni se elokuva on ihan huippu. Näyttelijät etenkin.

Riia Lampinen:

1. Kuinka paljon ennakkosuunnittelua Valmentaja vaati puvustuksen osalta ?

- No kyllä se vaati aika paljonkin, juuri osittain senkin takia, että elokuvan ajan kaari on pitkä ja siinä on niin paljon henkilöitä. Vaikka ne ovat lyhyitä kohtauksia tai lyhyitä käymisiä, niin jokainen on tosi tärkeä.

2. Löysitkö Kouvolasta roolihenkilöille sopivaa puvustusta ?

- Kyllä löysin. Kouvolassa mehän ollaan juostu täällä vaateostoksilla jokaisella kirpputorilla mitä löytyi. Centtilä oli ihan minun suosikkimestani.

Jani Räty

Katso elokuvan traileri alta:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti