Info

Mediamaja on avoin tila Kouvolan pääkirjastossa, jossa järjestetään tapahtumia, luentoja, konsertteja, mediakasvatuksellisia työpajoja oppilaitoksille ja erilaisille ryhmille sekä annetaan henkilökohtaista opetusta mm. videon- ja kuvankäsittelyyn sekä musiikin äänitykseen ja miksaukseen.

Mediamajan henkilökunta antaa digiopastusta tietokoneen, tablettien ja älypuhelimien käytössä sekä auttaa asiakasta jokapäiväisten digitaalisten palvelujen kanssa. Mediamajassa voi myös digitoida diakuvat, negatiivit, C-kasetit, VHS-kasetit ja vinyylit.
Mediamaja sijaitsee Kouvolan pääkirjaston alakerrassa,
Salpausselänkatu 33, 45100 Kouvola


Avoinna
Ma - To klo 11-17 
(15-17) Ajanvarauksella

Pe klo 10-16 
(15-16) Ajanvarauksella
 

Yhteystiedot:
020 615 1333
mediamaja@kouvola.fi


Osallistu ja vaikuta
Mediamajassa järjestetään tapahtumia konserteista peli-iltoihin. Seiniä koristavat parin kuukauden välein vaihtuvat näyttelyt. Jos sinulla on idea tapahtumasta tai haluat järjestää näyttelyn töillesi, ota yhteyttä.

Kuvaa ja editoi
Toteuta visiosi ja lainaa viikonlopuksi videokamera. Mediamajassa voit editoida Full HD-videomateriaalia Adobe Premiere Pro CC 2018  - tai Final Cut Studio-ohjelmilla sekä käyttää Photoshoppia CC 2018:sta kuvankäsittelyyn.

Äänitä ja tuota
Nauhoita bändisi demo tai sylje riimit raidoille Mediamajan studiossa. Tee taustat ja paukuta biitit Cubase 5- tai Reason 4-ohjelmilla. Molempia ohjelmia voit käyttää sekä PC- että Mac-ympäristössä. Käytössäsi on myös Roland TD-11 -sähkörummut, midikoskettimisto, basso, akustinen kitara, sekä sähkökitara efektipedaaleineen. Jos laitteet ja ohjelmat eivät ole ennestään tuttuja, autamme sinut alkuun ja neuvomme aina tarvittaessa.

Pelaa ja relaa
Pelaa Xbox360:tä, Playstation 2-4:ää tai jos olet kiinnostunut retropeleistä, meiltä löytyy Sega, Sega Megadrive, kabittinen Nintendo ja tietysti Commandore 128. Jos videopelit ei nappaa, niin istu alas ja pelaa kaverisi kanssa lautapelejä tai lysähdä Fatboy-säkkituoliin ja ota vaan iisisti. Voit myös surffailla netissä ja tutustua uusiin ihmisiin.

3D-tulostus


Mediamajaan on hankittu asiakaskäyttöön 3D-tulostin, joka valmistaa fyysisiä esineitä digitaalisista malleista. Voit valita oman tulostettavan esineen internetin mallinnuspankeista tai suunnitella oman mallin. Mediamajan henkilökunta antaa vinkkejä mallinnuksen itseopiskeluun. Ajanvarauksen voit tehdä Mediamajasta tai puhelimitse numerosta 020 615 1333. Tulosteen hinta on 50 senttiä/tuloste, max. varausaika on 3 tuntia. Suosittelemme valitsemaan mallin etukäteen. Sivustoja mallien lataamiseen: www.thingiverse.com  ja www.youmagine.com.
3D-tulostuksessa käytetty tiedostomuoto on STL. Mallintamiseen sopii lähes mikä tahansa CAD- tai 3D-mallinnusohjelma, ja internetistä on ladattavissa runsaasti vapaasti käytettäviä mallitiedostoja. Ilmaisia mallinnusohjelmia ovat esimerkiksi SketchUp, Blender sekä helposti lähestyttävä, verkkoselaimessa toimiva Tinkercad.

Katso esittelyvideo Ultimaker 3:sta!

https://youtu.be/ScfMl3u-uT8

Kaikki Mediamajan palvelut ja tapahtumat ovat ilmaisia!