8.6.2010

Valokuvanäyttelyn avajaiset 11.6. klo 14


Tervetuloa Simone Ottlikin valokuvanäyttelyn avajaisiin perjantaina 11.6.2010 klo 14.00 Mediamajaan - Kouvolan pääkirjaston alakertaan.

20 vuotias saksalainen nuori Simone Ottlik on työskennellyt Kouvolan kaupungin nuorisopalveluissa tammikuusta 2010 lähtien Euroopan Unionin Youth in Action nuorisotoimintaohjelman vapaaehtoispalveluhankkeessa. EU:n Youth in Action European Voluntary Service (EVS) hanke on rahoitettu Euroopan komission tuella. Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO toimii Youth in Action -ohjelman kansallisena toimistona Suomessa.
Lisätietoja ohjelmasta:  http://www.cimo.fi/Resource.phx/cimo/youth-in-action/toiminnot/vapaaehtoispalvelu.htx

Youth in Action -ohjelmasta saadun tuen myötä avautuu nuorelle mahdollisuus lähteä vapaaehtoistyöhön vieraaseen maahan lähes kustannuksitta -vaikkapa kansainvälistyäkseen, oppiakseen uusia kulttuureita ja kielitaitoa. Kouvolassa vapaaehtoisia on ollut jo useampana vuonna, mutta ainoastaan entisen Elimäen kunnan nuorisotoimen koordinoimana.

Simone Ottlik harrastaa valokuvausta ja siksi haluaakin kertoa valokuvin elämästään Suomessa ja Kouvolassa. Simone on rakentanut valokuvanäyttelyn, jossa hän kertoo EVS hankkeestaan.....mitä hän on oppinut suomalaisesta kulttuurista, mitä monikulttuurisuus hänelle merkitsee, miten suomalainen ja saksalainen kulttuuri eroavat toisistaan.

Valokuvanäyttelyn avajaisissa voitte myös haastatella Simonea.
Myös Maritta Rihu on paikalla ja vastaa mielellään EU:n Youth in Action ohjelmaan sekä kaupungin nuorisopalveluiden kansainväliseen- ja monikulttuuriseen nuorisotyöhön liittyviin kysymyksiin.

Simone Ottlikin hanke päättyy kesäkuun lopussa ja syyskuussa (jos rahoitushakemukset hyväksytään) saapuu Kouvolaan kolme nuorta vapaaehtoista - yksi Ranskasta, yksi Saksasta ja yksi nuori Unkarista. Nuoret sijoittuvat nuorisopalvelujen tehtäviin Kouvolan eri kaupungin osiin. Ensi syksynä Kouvolan nuorisopalvelut toimivat myös ensimmäistä kertaa lähettävänä organisaationa, sillä yksi nuori lähtee vuodeksi vapaaehtoispalveluun Saksaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti