23.8.2009

Terveiset helteisestä Milanosta!

IFLA:n 75. konferenssi on alkanut Milanossa ja Kouvolastakin tänne on päässyt kaksi innokasta kirjastolaista. Konferenssin aiheena on "Libraries create futures: Building on Cultural Heritage". Konferenssikeskukseen, Fiera Milanoon, on saapunut myös Tampereen Netti-Nysse. Täällä minä kirjoittelen blogiini ja kaipailen hyvin ilmastoitua hotellihuonettamme. Kuuma on ja hiki virtaa. Olemme kuitenkin Italiassa, ja minä vieläpä ensimmäistä kertaa!

Saavuimme eilen aamupäivällä Malpensan lentokentälle Milanoon. Siellä meitä heti tervehti kuuma ja kostea ilma. Löysimme hotellille suht vaivattomasti ja lähdimme tutkimaan kaupunkia. Elokuu ei todellakaan taida olla paras aika vierailla Milanossa; moni milanolainen on tajunnut sulkea puotinsa ja lähteä viettämään lomaa muualle. Päivän parasta antia oli Duomo, sekä sisältä että ulkoa katolta. Auringon paahde oli aika armoton katolla, mutta ehdottomasti kannatti kiivetä rappuset ylös. Sen jälkeen oli hyvä palkita itsensä jäätelöllä ja tutustua Galleria Vittorio Emmanuele II:een. Toinen suurista nähtävyyksistä Milanossa on La Scala. Tällä kertaa emme pääsee katsomaan oopperaa tai mitään muutakaan esitystä, mutta museoon sentään pääsimme ja ihailemaan mm. vanhoja pukuja oopperaesityksistä. Milanossa on toki paljon muutakin nähtävää, mutta yhden päivän aikana ei ehdi kaikkea. Askeleemme veivät meidät myös Breraan ja Castello Sforzescoon, jotka vaatisivat vielä enemmän tutkimista.

Pääasiahan tällä matkalla on työ eli konferenssiin osallistuminen, Netti-Nyssessä päivystäminen ja tietysti omasta hankkeesta kertominen sekä suomalaisista kirjastoista. Tälläkin hetkellä Netti-Nyssessä pyörii Mediamajan diaesitys, jota kansainväliset konferenssivieraat voivat ihastella. Vielä parempi vetonaula täällä on nettikoneet, joihin ei tarvitse jonottaa.

Huomenna taas lisää kuulumisia.

8 kommenttia:

 1. Wau!!!
  Millä kielellä te siellä kerrotte niille Italialaisille???
  Nauttikaa!

  VastaaPoista
 2. Englantia käytämme, italia ei oikein solju niin sujuvasti... Nautimme kyllä :)

  VastaaPoista
 3. On se tosi keljua että ette ehtineet sinne ajoissa ostamaan lottolappuja. Nyt se potti taisi mennä jonnekin Toscanaan. Jäätiin mekin ilman niitä pikkuhiluja mitä MS lupaili.

  VastaaPoista
 4. Jess! Kuulostaa hyvältä, että olette kiteyttäneet sen tärkeimmän... "Pääasiahan tällä matkalla on työ, jne" :))

  t. Meeri, lievästi kateellinen

  VastaaPoista
 5. Aika paha työrasite tytöillä.

  VastaaPoista
 6. @lupiini: todella keljua :( yritimme kyllä etsiä paikkaa josta ostaa lottolappuja.

  @meeri & anonyymi: aika pahat on työrasitteet täällä, mutta ehkä me selviydymme tästä.

  VastaaPoista
 7. Minka totuuden Anonyymi haluaa tietaa? Kohta alkaa paivystysvuoro Netti-Nyssessa ja taas kamala Mediamajan promoaminen. Tekemista ja nahtavaa iflassa riittaa; itsensa voi uuvuttaa aika pahasti jos niin haluaa. En valehtele jos sanon etta tallaiset tyo/koulutusmatkat ovat aika raskaita, mutta todellakin antoisia!

  VastaaPoista