11.8.2009

Mediakasvatusta Mediamajassa

Mediamaja-hankkeen tärkein tavoite on kehittää työikäisen väestön sisällöllisiä tietoyhteiskuntataitoja. Tämä toteutuu järjestämällä mediakasvatustunteja toisen asteen opiskelijoille ja kouluttamalla kirjastojen henkilökuntaa, toisen asteen opettajia ja kaupungin muuta neuvovaa henkilökuntaa. Lukioille suunnatut mediakasvatustunnit alkavat syksyllä 2009.

Mediakasvatustuntien lisäksi järjestetään syksyllä viisiosainen luentosarja pääkirjastossa Internetistä ja sosiaalisen median suosituimmista palveluista:

1. Viestintä: Messenger, Skype, IRC, foorumit (1.9. klo 17)
2. Verkkoyhteisöt: Habbo Hotel, Facebook, IRC-Galleria (15.9. klo 17)
3. Tiedon jakaminen: MySpace, YouTube (29.9. klo 17)
4. Tekijänoikeudet (6.10. klo 17)
5. Pelit (27.10. klo 17)

Luennot kestävät 1-1,5 h ja niiden aikana on myös mahdollista kokeilla itse ko. palveluita. Myös kouluilla järjestetään esim. vanhempainiltojen yhteydessä vastaavia tilaisuuksia. Ajoista ja paikoista tiedotetaan myöhemmin. Luennot kuvataan mahdollisuuksien mukaan videolle ja/tai streamataan verkkoon. Luentojen jälkeen jaetaan myös materiaalia aiheesta, joka on myös saatavilla verkossa. Luennot ovat avoimia kaikille. Opastusta sosiaaliseen mediaan annetaan myös myöhemmin Mediamajassa asiasta kiinnostuneille. Mediamaja järjestää Tunne-klubin "Media hanskassa” 13.10. klo 17. Se sisältää mediakasvatusta vanhemmille työpajan muodossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti