4.9.2013

Lukiolaisten taide täyttää Mediamajan

Kouvolan Lyseon lukion opiskelijoiden taidenäyttelyssä on esillä teoksia noin 150 oppilaalta, joista osa opiskelee ns. laajennettua kuvataidetta. Nämä opinnot huipentuvat lopputyöhön, joita Mediamajassa on esillä neljältä opiskelijalta: Veera Kohopää (piirtäminen), Sonja Lautamatti (valokuvaus), Milla Lehtinen (öljyvärimaalaaminen) ja Sara Parkkinen (sarjakuva).
”Lopputyökurssin jälkeen moni opiskelija suorittaa yleensä abivuonna muutaman kuvataiteen kurssin, esim. lukion kuvataiteen diplomin, josta voi hyötyä pyrittäessä taidealan jatko-opintoihin. Ahkerimmilla opiskelijoilla voi olla lukion päättyessä viitisentoista kuvataiteen kurssia suoritettuna.”, kertoo lukion kuvataidelehtori Kaarina Pusila.
Esillä on piirroksia eri välinein, kuten öljy-, akvarelli-,akryyli- ja peitevärimaalauksia, keramiikkaveistoksia, arkkitehtuuriaiheisia pienoismalleja, käyttöesineitä ja muita muotoiluharjoituksia, kankaanpainotöitä, puupiirroksia, syväpainografiikkaa, tussipesutekniikkaa, folio- ja nukkapainoa yhdistettynä piirtämiseen, valokuvia, kuvankäsittelyä, sarjakuvia sekä yksi kuvataiteen diplomityö.
Kouvolan Lyseon lukion opiskelijoiden taidenäyttely Kouvolan pääkirjaston taidesalissa ja mediamajassa on esillä 3.9.­–19.9.2013.
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti