17.7.2009

Teehetki

Kouvolan kirjaston Mediamajassa järjestettiin tiistaina 14.7. maahanmuuttajille suunnattu teehetki. Tapahtumassa oli runsaasti osallistujia eri kansallisuuksista ja ikäryhmistä. Mukana oli myös maahanmuuttajapalvelun väkeä.

Tunnelma paikan päällä oli iloinen, värikäs ja vauhdikas. Mediamajan henkilökunta esitteli maahanmuuttajille suunnattuja uusia kirjastopalveluja, ja yleisö kertoi innokkaasti omista toiveistaan. Varsinkin nuoremmat osallistujat olivat innoissaan Mediamajan tarjoamista tietotekniikkapalveluista.

Suurta kiinnostusta herätti myös kesän ajan pyörivä maahanmuuttajien liikuntakerho, joka kokoontuu torstaisin klo 14-16. Vapaamuotoisessa kerhossa pelaillaan mm. jalkapalloa, koripalloa ja frisbeegolfia. Rientoihin on osallistunut myös kantaväestöön kuuluvia lapsia, joten kulttuurit kohtaavat toisiaan Kouvolan kesässä erittäin myönteisissä merkeissä. Kaikki ihonväriin, ikään tai sukupuoleen katsomatta ovat tervetulleita mukaan pelailemaan.

Teehetkeen osallistuneet naiset toivoivat käsityökerhoa, ja sellainen aloittaakin toimintansa 22.7. Maahanmuuttajanaisille ja –lapsille tarkoitettu kerho kokoontuu keskiviikkoisin klo 17-19 Mediamajan tiloissa. Kerhossa kokeillaan erilaisia tapoja tehdä käsitöitä ja tutustutaan eri kulttuurien tekniikoihin.

Yleisön toiveissa oli myös kulttuuri-iltojen järjestäminen. Mediamaja vastaa huutoon, ja ensimmäisenä on luvassa ”maailmanmarkkinat”, joka tulee varastamaan huomion Taiteiden Yössä elokuussa.

Kaiken kaikkiaan teehetki oli onnistunut tapahtuma sekä järjestäjien että osallistujien mielestä. ”Meille jäi tästä oikein hyvä mieli”, toteaa Elina Beekmann Mediamajasta. ”Hankkeen tarkoituksena on edistää kantaväestön ja maahanmuuttajien kanssakäymistä, sekä lisätä suvaitsevaisuutta ja moniarvoisuutta. Vaikuttaa siltä, että maahanmuuttajat lähtevät innolla mukaan toimintaan, eikä tämä jää pelkäksi sanahelinäksi.”

2 kommenttia:

  1. Mielestäni todella hyvin kirjoitettu juttu. Asiaa.

    VastaaPoista
  2. Olen aivan samaa mieltä. Todella hyvä! Keep up the good work...

    VastaaPoista